Menu Sluiten

Jhr. Gockinga Wedstrijd en Reglement

JHR GOCKINGA – Wedstrijd Hoe is deze Gooise traditie ontstaan?
Een van de eerste instructeurs van de K.C. Gooi- en Eemland was Jonkheer Gockinga.Vooral in de jaren 50 en 60 waren hij en zijn gezin zeer actief in het verenigingswerk. Hij bezocht clubmatches, deed mee aan allerlei wandelactiviteiten georganiseerd door de K.C. Gooi- en Eemland en hij gaf natuurlijk ook les. Deze lessen werden toen nog gegeven in Laren bij het Zonnenhoekje. Hij werkte destijds samen met dhr. Smits, die ook het logo van de  KC ontwierp. Zie ook het onderstaand kranten artikel!!!
Jonkheer Gockinga had zelf een Grote Münsterlander, waarmee hij het landelijke G&G examen haalde. Hij organiseerde ook wedstrijden tussen de verschillende verenigingen. Vanuit die wedstrijden is in 1968 de wedstrijd om de Gockinga beker ontstaan.
Omdat Gooi- en Eemland veel waardering had voor het werk van Jonkheer Gockinga, heeft men zijn naam verbonden aan deze jaarlijks terugkerende landelijke wedstrijd.
Sinds 2003 is de organisatie van dit jaarlijkse evenement definitief toegewezen aan KC Gooi- en Eemland.
De wedstrijd is voor G&G en Agility teams van verenigingen, aangesloten bij de Raad van Beheer of aangesloten bij de Stichting Gedrag&Gehoorzaamheid en Agility.
Deze gecombineerde wedstrijden worden gehouden op ons terrein aan het Kininelaantje te Hilversum.
Er worden 3 teamprijzen uitgereikt: De Gooi en Eemland Beker voor het beste G&G team, de Loes vd Bogaard beker voor het beste Agility team en tenslotte de Jhr. Gockinga Bokaal voor het team dat op G&G en Agility samen het beste resultaat heeft behaald.

Reglement Gockinga Wedstrijd

Door op de onderstaande link te klikken krijg je het Reglement van de  Jonkheer Gockinga wedstrijd in PDF formaat.

Reglement Jhr. Gockinga Wedstrijd

 Gockinga Geschiedenis