Menu Sluiten

Gedrag en Verzorging

Gedragsbegeleiding

Goede communicatie tussen mens en hond is beslist noodzakelijk om plezierig naast en met elkaar te leven. Indien je het gedrag van jouw hond als een probleem ervaart, overleg dat dan met de instructeur waarbij je lest. Soms is er extra hulp nodig van een gedragstherapeut voor honden.
Voor informatie kun je ook mailen met Hanny van Vliet hannyvv@planet@nl

Overbelasting bij pups en jonge honden

Wanneer een jonge pup zijn intrede doet in het nieuwe gezin, dan zijn daar meestal veel voorbereidingen aan vooraf gegaan. Lees hier verder.

Het gebit van de hond laten zien

Er zijn diverse situaties waarin je aan de bek van je hond moet kunnen komen:
• Hij heeft iets in zijn bek wat er niet in thuis hoort, dat wil je er uit halen.
• Lees hier verder.

Honden Omgangsvormen

Goede omgangsvormen zijn voor alle honden en hun eigenaren van belang. Lees hier verder.

Darmparasieten

De bestrijding van darmparasieten bij de hond krijgt niet altijd voldoende aandacht terwijl het toch echt heel belangrijk is.
Lees daarom hier het artikel darmparasieten.

Kind en Hond

Er worden jaarlijks zo’n 150.000 mensen gebeten, waarvan het meest kinderen. Daarom is er ieder seizoen bij Gooi en Eemland voorlichting Kind en Hond in gezin (voor datum zie Agenda). Een goede basis voor een veilige omgang met honden zijn de tien gouden regels (bron LICG): Lees hier verder.

Steriliseren en Castreren

In dit artikel wordt ingegaan op de vraag of je wel of niet een hond moet steriliseren of castreren en op welke leeftijd. Lees hier verder.

Hond en Warm Weer

Hier krijg je 10 tips hoe het beste met je hond om te gaan bij warm weer. Lees hier verder.

Angst voor vuurwerk, onweer of harde knallen

Sommige honden zijn bang voor vuurwerk, onweer en/of harde knallen. Het ontstaan van die angst kan komen doordat de hond niet goed gesocialiseerd is met harde geluiden. Lees hier verder.