Menu Sluiten

Over KC Gooi- en Eemland

Algemeen

De KC Gooi- en Eemland te Hilversum is opgericht 3 november 1925 en is aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

Onze gekwalificeerde instructeurs hebben zowel in- als extern een opleiding afgerond en kunnen je helpen bij het opvoeden van je hond om een stabiele hond te worden. Wij verzorgen gedrag en gehoorzaamheids (obedience) cursussen voor alle honden, ras of kruising, beginnend bij de puppycursus vanaf 7 weken, gevolgd door de basis honden cursussen A,  B en Club Obedience. Wij bieden vervolgens de mogelijkheid om bazen en honden op te leiden voor de landelijk erkende Raad van Beheer FCI Obedience diploma’s t.m. FCI Obedience-3.

Daarnaast geven wij cursussen voor agility, flyball, combi F, hoopers, doggydance, verkeerszekere hond, uithoudingsvermogen en ringtraining.
Als je pas een pup hebt kun je tijdens de openingstijden altijd langs komen voor socialisatie en vragen/advies, ook als de puppycursus nog niet is begonnen.  

KC Gooi- en Eemland geeft voorlichting bij de aanschaf van een pup of oudere (herplaats) hond en ook kun je bij ons terecht voor advies bij grote of  kleine problemen. Je kunt contact opnemen met Hanny van Vliet: hannyvv@planet.nl 

De KC Gooi- en Eemland is gevestigd aan het Kininelaantje 10 te Hilversum, waar wij de beschikking hebben over een eigen clubgebouw met gezellige kantine, leslokaal en een prachtig trainingsveld.

Het telefoon nummer van het clubhuis is 035 683 8609 en het Kamer van Koophandel nummer is 40516432.

Medewerkers

Iedere actieve vereniging steunt volledig op zijn medewerkers en dat geldt zonder meer ook voor de KC Gooi- en Eemland, waar al onze medewerkers op vrijwillige basis werken!
Er zijn mensen die al jaren actief zijn binnen de vereniging en heel veel werk verzetten en mensen die soms helpen bij activiteiten. Zij hebben gemeen dat ze allemaal gek zijn op honden!
We zijn een actieve en grote vereniging met ongeveer 80 vrijwilligers en aangezien in het vrijwilligers bestand een natuurlijk verloop plaats vindt, zijn we altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die ons de helpende hand kunnen bieden.
Daarbij kun je denken aan assistentie bij een wedstrijd of evenement, of om plaats te nemen in een van de werkgroepen en op reguliere basis de vereniging behulpzaam te zijn.
Alle informatie kun je vragen aan onze voorzitter Hanny van Vliet via email hannyvv@planet.nl of tel nr. 0294-230609.

Organisatie

De vereniging heeft een bestuur, dat momenteel bestaat uit acht leden. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijkse bestuur. Er is een organisatiecommissie (OC) die zich richt op het organiseren van de verschillende cursussen en examens, die door de vereniging worden georganiseerd. De OC vormt een schakel tussen enerzijds instructeurs en bestuur en anderzijds cursisten en instructeurs en wordt ondersteund door de werkgroepen: Administratie, Planning, Pup/OB en Agility. De KC wordt verder ondersteund door de werkgroepen: Activiteiten Commissie, Nieuwsbrief, Catering, Kantine en Terreinbeheer.