Menu Sluiten

Uithoudingsvermogen (UV)

WE GAAN WEER FIETSEN !!!!!!!!

Wie wil er meedoen met de Uithoudingsvermogen-training?
Een training waarbij je samen met je hond uiteindelijk 20 kilometer gaat fietsen en na afloop een prachtig diploma krijgt. Bovendien mag je dan voortaan de titel UV achter de naam van je hond vermelden.

Dus ben jij een baas met uithoudingsvermogen en wil je samen met je hond gaan trainen om eind oktober/begin november 20 kilometer samen met je hond te kunnen fietsen, geef je dan snel op.
Om aan de training deel te nemen heb je niet meer nodig dan een in goede staat verkerende fiets mét kilometerteller.

In de afgelopen jaren hebben al heel veel eigenaren met hun hond aan de trainingen meegedaan. Daar zaten heel kleine honden bij zoals Markiesjes, Border terriers en Dwergschnauzers, maar ook grotere honden als Rottweilers, Duitse Herders, Labradors, Goldens, Alaskan Malamutes, Border Collies, etc.
Het is een prima manier om honden in conditie te brengen en te houden voor heel veel andere activiteiten zoals o.a. behendigheid, fly-ball, reddingshond. Sommige eigenaren doen zelfs ieder jaar mee of als ze weer een nieuwe jonge hond hebben.
Er kleeft echter één nadeel aan de training: als baas moet je bereid zijn om buiten de officiële trainingen om ook regelmatig met je hond te gaan fietsen.

Deelnemende honden moeten goed onder appèl staan en het liefst beschikken over een B-diploma of het gevolgd hebben gedurende de cursus Gehoorzame Huishond. Verder moeten ze voor of op de start datum van de cursus, de leeftijd van 16 maanden hebben bereikt.

Cursus wordt niet elk seizoen gegeven en vindt alleen doorgang bij voldoende deelname.
Info bij Jet 034621-1419

Klik op één van onderstaande knoppen als je direct wilt inschrijven:

Je kunt je alleen inschrijven voor een cursus als je het lidmaatschap betaald hebt. Ben je nog geen lid, vraag dan eerst lidmaatschap aan.

Inschrijven cursus  Lid worden