Menu Sluiten

Fitness

Een drietal groepen houdt zich al een aantal seizoenen met het fitness gebeuren bezig. Eigenlijk een uit nood geboren cursus voor baas en hond, die na de eerste try-outs zo aansloeg, dat we er nog steeds mee bezig zijn. De cursus is bedoeld voor combinaties die eens wat anders willen. Geen strak georganiseerd programma met een examen aan het eind, maar een cursus in de recreatiesfeer. De deelnemende honden hebben meestal alle diploma’s al op zak en willen niet meer strak trainen voor een diploma. De inhoud is zeer divers en heeft als hoofddoel baas en hond in een ontspannen sfeer een uurtje prettig aan het werk te zetten.

Tijdens het aanleren van nieuwe oefeningen wordt iedere (al of niet geslaagde) poging beloond met een klassikaal gejubel. Sport en spel gaan hand in hand en kennen geen grenzen. Opzitten en pootje geven, high five, spaanse pas, twisten, voor- en achteruitlopen, apporteren, zoeken en speuren, springen, zonnebaden en mediteren, vangen en show film trainen, alles is mogelijk.

De deelnemende honden moeten de basis gehoorzaamheids oefeningen beheersen, in een goede conditie zijn en mogen geen agressief gedrag vertonen. We streven naar een prettig, sociaal gebeuren voor baas en hond met een vaak uitgebreide nazit in de kantine om bij te komen. De cursus wordt op dinsdag- en donderdagochtend gegeven.

De Fitness cursus bestaat uit 15 lessen en wordt twee keer per jaar gegeven:

  • Seizoen 1 vanaf eind januari tot begin juni
  • Seizoen 2 vanaf eind augustus tot begin december

Klik op één van onderstaande knoppen als je direct wilt inschrijven:

Je kunt je alleen inschrijven voor een cursus als je het lidmaatschap betaald hebt. Ben je nog geen lid, vraag dan eerst lidmaatschap aan.

Inschrijven cursus  Lid worden