Links

Weet u een link naar een relevante site? We vermelden ook graag uw informatie op deze pagina. We vinden het plezierig wanneer u dit meldt bij de webmaster: webmaster@kc-gooieneemland.nl

Officiële Kynologische Organisaties:
Raad van Beheer De overkoepelende organisatie op het gebied van de Kynologie in Nederland.
FCI Obedience Onderdeel van de RvB met alle info over Obedience en wedstrijddeelname.
Cynophilia Koninklijke Nederlandse Kennnelclub met wedstrijdkalender en uitslagen.
Cynocampus Doel het bevorderen van kennis in de kynologie

Opleidingen:
O&O Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding. Ben je hondeninstructeur of wil je dat worden, dan kan je bij O&O terecht voor opleiding en nascholing. O&O biedt theoretische en praktische basisscholing aan, en vervolgcursussen voor instructie aan specifieke groepen. De cursussen worden gegeven op verschillende plaatsen in het land.

Beschermings- en Info organisaties:
De Hondenbescherming Meest actuele zaken betreffende de hondenbescherming.
De Dierenbescherming Informatie betreffende dierenbescherming in het algemeen.
De Tekenrader Informatie over ziekte van Lyme en de actuele verwachting van aanwezigheid van teken
Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren Onafhankelijke organisatie met info over her houden van huisdieren.
Praktisch Dierenrecht Informatie over dierenrecht en advies inzake geschillen met honden.
De Rashondenwijzer Informatie over mogelijke erfelijke aandoeningen per hondenras.

Hondensporten
Obedience Alle uitslagen, foto's en reglementen van deze prachtige wedstrijd sport.
Agility Wedstrijddata en uitslagen van Agility wedstrijden vinden.
Behendigheid Alle interessante informatie over behendigheid op een rijtje, met zelfs een oefening van de maand!
Canicross  Een website waar je alle info kan vinden over deze nieuwe tak van hondensport.

Diverse Links:
KYNO Toegang alleen voor Instructeurs en Medewerkers van de K.C. Gooi en Eemland.

www.prinspetfoods.nl

Jachthondenschool Almere Biedt jachttraining aan voor alle rassen. Het motto van onze hondenschool is dat plezier van hond en baas voorop staan.
Dogtime Meer weten over hondengedrag of over uw lievelingsras? DVD’s over hondenopvoeding en hondenrassen.
Adviesbureau voor dierenrecht: Hier kunt U advies inwinnen i.v.m Uw rechten bij koop, verkoop, aansprakelijkheid etc. t.a.v. Uw huisdier.
Animal Artists Zou jij willen dat je hond meedoet in een film of TV commercial, geef je dan op bij Animal Artists
Stichting Dj-Imba is een HondenSeniorenT(e)huis waar oude en gehandicapte honden in een huiselijke omgeving hun laatste maanden / jaren in liefde kunnen doorbrengen.
Schapenhoeve Site met veel informatie over bordercollies.
PipNL  Het webdesignbureau die onze website heeft ontworpen en gebouwd.

Honden wandel- / losloop-gebieden:
Wil je eens iets anders dan je standaard rondje met je hond lopen en een nieuw gebied ontdekken waar je kan wandelen en je hond vrij kan loslopen? Klik dan op een van de onderstaande links waar je een aantal leuke suggesties kan vinden.
Hondmee
Hondenlosloopgebied

Algemene hondenlinks:
Dogs Included
 Hier veel info over reizen met je hond inclusief hotels/bungalows.
Vakantie met Hond Een overzicht van vakantieparken waar honden welkom zijn.
Crufts TV Hier kan je veel van de laatste show zien plus live TV tijdens de 2010 show
Dierenatlas Site met informatie over honden, hondenrassen en interessante hondenlinks.
Honden startkabel  Site met een verzameling van hondenlinks.
Honden begint hier Site met een verzameling van hondenlinks.
Baasjes-allerlei  Forumsite voor dierenliefhebbers die ook wel eens over wat anders willen kletsen