Club Obedience en Club Obedience Recreatie

Club Obedience

Als je het B diploma hebt gehaald kun je verder naar de Club Obedience (voorheen Club Gedrag & Gehoorzaamheid).
Na de A en B cursus beheersen jij en je hond de basis en ga je nu echt trainen. Dat betekent steeds meer uitdagingen, waardoor je samen een sterkere band krijgt Veel honden een bazen zie je “groeien” in de oefeningen en meer vertrouwen krijgen. Er komen oefeningen terug uit de B cursus maar je leert ook los werken met je hond.
Je krijgt steeds meer perfectie en mag minder commando’s gebruiken.

De onderdelen van Club Obedience zijn:
Gedrag van de hond t.o.v. andere honden
Gedrag baas en hond
Blijf oefeningen in zicht
Staan en betasten / gebit tonen
Aangelijnd volgen
Los volgen
Zit tijdens het volgen
Komen op bevel / 15 mtr.
Terug plaats
Apport

Aan het eind van de cursus is er een Club examen.
Het is hetzelfde programma als de Raad van Beheer FCI Obedience-Beg (Beginners) cursus die hierna komt.

Club Obedience Recreatie

Wat ga je doen nadat je het diploma Club Obedience hebt gedaan? Of wat zijn de mogelijkheden als blijkt dat je als combinatie niet meer verder komt in de 'hogere school der kunsten' en je toch wilt blijven trainen? Of wat kan je doen om jouw hond op eigen tempo op een hoger niveau te krijgen?
 
Club Obedience Recreatie is in het leven geroepen voor die mensen die graag met hun hond bezig willen zijn zonder de druk van een examen te ervaren, maar ook voor die mensen die samen met hun hond willen werken aan hun persoonlijke doelen. Hierbij wordt goed gekeken naar het niveau dat bij een combinatie past. 
 
In deze cursus worden 'oude' gehoorzaamheidsoefeningen gecombineerd met 'nieuwe' gehoorzaamheidsoefeningen en een deel vrij trainen waarbij ingezoomd kan worden op problemen die men tijdens de trainingen kan ervaren. Het is nog steeds de bedoeling dat men 'netjes' werkt met de hond, maar het tempo en niveau is aangepast aan de combinatie en de nadruk ligt op het prettig trainen met je hond.
 
De cursus Club OB Recreatie bestaat uit praktijk lessen. Het is handig als men al een Club Obedience-cursus heeft gevolgd.
 
Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden op welke dagen en tijden de lessen voor de Club OB cursussen gegeven worden.

De Club-OB cursussen worden twee keer per jaar in onze club te Hilversum gegeven en Seizoen 1 begint rond eind januari en Seizoen 2 rond eind augustus.

Sluitingsdata aanmelding: rond mid december voor Seizoen 1 en mid juli voor Seizoen 2.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.