Flyball cursus

Ook aan deze cursus kun je deelnemen wanneer je in het bezit ben van het certificaat  GH1 (Gehoorzame Hond) en/of het A of B diploma en een gezonde hond.
Flyball is een sport, waarbij je hond 4 hindernissen neemt, een bal uit het flyball-apparaat laat vliegen door met zijn poot op het plankje te drukken, en dan weer met de bal dezelfde 4 hindernissen terug springt. Bij het spel gaat het erom van welk team als eerste de honden foutloos de bal hebben gehaald. Bij officiële wedstrijden bestaat het team uit  6 honden met begeleiders, een ballenlader en een coach.

Tijdens deze cursus leert de hond de diverse vaardigheden aan, waarna eventueel deelgenomen kan worden aan wedstrijden. De sport wordt beoefend in teamverband en omdat de honden (net als hun baasjes en het publiek) in grote staat van opwinding raken, is het hebben van genoemde diploma’s vereist.
Bijna elke hond kan het leren en vind het erg leuk, vooral als ze gek zijn op een balletje.

De Flyball  cursus wordt twee keer per jaar gegeven op 2 niveaus en Seizoen 1 begint meestal eind januari en Seizoen 2 eind augustus.
Zie voor de laatste informatie over de start  van het volgende lesseizoen de Agenda.

De kosten van de cursus bedragen € 60,00,  die je bij inschrijving dient over te maken op rekening NL36 INGB 0000 487767 ten name van K.C. Gooi- en Eemland te Huizen. Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden wanneer de cursussen beginnen.

Sluitingsdata aanmelding: rond eind december voor Seizoen 1 en rond eind juni voor Seizoen 2.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.