Aanbevolen boeken en DVD's

Van Pup tot Gezinslid

Er wordt in dit boek geen methode beschreven en we beloven u ook niet dat u met hard werken de hond in een bepaald aantal dagen tot een voorbeeldige huishond kunt maken. Een hond opvoeden is namelijk geen proces dat eindig is; het duurt een hondenleven lang. Een hond in huis halen is het aangaan van een relatie met een ander levend wezen dat net als wij ook zijn leuke en minder leuke kanten heeft. Het is niet reëel om te denken dat u altijd maar blij zult zijn met uw viervoeter. Afhankelijk van uw karakter en uw gezinssituatie zullen er ongetwijfeld momenten zijn waarop u denkt: ‘nu even niet’.

Maar net als bij een relatie met mensen is samenwonen met een hond geven en nemen. En net als bij mensen is het dan ook verstandig om je te verdiepen in die ander. Want als je snapt hoe die ander in elkaar steekt gaat het al zoveel makkelijker. In dit boek vindt u veel achtergrondinformatie waarmee u uw hond iets beter begrijpt en samen gaat werken aan de zo mooie baas-hond relatie.

Door Debbie Rijnders en Veronica Garrelds

152 pagina's - Hardcover - eerste druk 2015

Uitgever: Welzo Media Productions b.v.  ISBN 9789058216359    € 14.95

Toepoels (nieuwe) puppenwijzer / Gwen Bailey
Het boek is grondig herzien op basis van de nieuwste inzichten in het gedrag van de hond.
Basis boek wat iedere (toekomstige) puppenbezitter zou moeten hebben.
Vanaf het moment dat je jouw pup bij de fokker ophaalt tot de volwassen jonge hond.
Het boek geeft uitstekend informatie over deze periode.
* Boek verkrijgbaar in de G&E kantine.

Dit is de hond / John Bradshaw
Met de nieuwste feiten en inzichten word je een betere vriend van je hond. Dit is de hond is een diervriendelijk boek vol waardevolle adviezen. Bradshaw laat helder en overtuigend zien hoe je je kennis van je hond kunt vergroten en hoe je nog beter met hem kunt omgaan.
uitgeverij www.nieuwamsterdam.nl / 22.95 euro

De wereld van de hond / Alexandra Horowitz
Wat honden horen, zien, ruiken en weten.

Uw hond opvoeden zonder trainen / Erik Sannen
De titel is wat verwarrend want het lijkt of er niets hoeft te gebeuren of te leren en je hond luistert!
Maar dit boekje geeft een hele duidelijke uitleg over het "roedelgebeuren" dat heel gemakkelijk leest en vandaar een aanrader.
Ook voor kinderen goed te begrijpen.
* Boek verkrijgbaar in de G&E kantine.

Kynologische Kennis 1 /  Raad van Beheer
Dit boek, uitgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, wordt gebruikt bij de cursus KK1.
Maar ook als je de cursus niet volgt is het een goed overzichtelijk boek. Ondermeer komen erfelijkheidsleer, voortplanting, voedingleer en gezondheidleer aan bod. Maar ook een overzicht van de rasgroepen en hoe de structuur van de Nederlandse Kynologie is.

Emoties bij honden / Paul de Vos
De basis van de band tussen mens en dier.
Er is vast komen te staan dat dieren emoties hebben. Bij honden is dit nauwkeurig bestudeerd.
In dit boek worden emoties op duidelijke, herkenbare wijze beschreven.=

Waarom doet mijn hond dit? / Gwen Bailey
Verklaart de vaak raadselachtige acties van je hond.
Duidelijke foto 's  met uitleg waarom honden doen wat ze doen!

Thuiscursussen op DVD / Dogtime
Wil je meer weten over hondengedrag of over je lievelingsras?
Dogtime maakt fantastische DVD’s over hondenopvoeding en hondenrassen.
Inspirerend en informatief, leuk om naar te kijken. In ca. 2 uur per DVD ben je helemaal bijgepraat over je favoriete ras, over het hebben van een pup, een puber of een volwassen hond, over allerlei gedragsproblemen (én de oplossingen), over kinderen en honden en over hoe je een goede band met je hond opbouwt.
De DVD's zijn voor € 15,- ook in de club kantine te verkrijgen.
Klik hier voor een overzicht van de Dogtime DVD’s en kijk vast naar de filmpjes .

Over groeistuipen en mijlpalen / Marcel Nijland
In dit boek wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van pup tot jonge hond.
Het samenspel van aanleg en ontwikkeling.
Er worden dingen beschreven die een grote invloed hebben op de ontwikkeling van de pup.

Waarom doet mijn hond zo? / John Fisher
Waarom reageert je hond op een bepaalde manier.
Inzicht in het gedrag van je hond.

Kalmerende signalen / Turid Rugaas
In dit boek wordt duidelijk uitgelegd hoe je beter naar je hond kunt kijken.
Wat is de bedoeling van de signalen die de hond afgeeft.

Wat een jachthond moet weten / Paul de Vos
Een aanrader voor iedereen die een jachthond heeft, zowel voor beginners als voor gevorderden.
Duidelijke informatie en mooie foto's en tekeningen.

Actief met uw hond onderweg / Nicky Gootjes
Boekje vol ideeën en foto's die laten zien wat mens en hond onderweg allemaal kunnen doen. In de bebouwde omgeving maar ook de stukjes groen bieden allerlei mogelijkheden voor spelletje. Veel kun je met een aangelijnde hond doen.
Leuk boekje om eens op een andere manier je hond uit te laten. Ook staan er een drietal routes in.
Fontaine Uitgevers ISBN 978-90 5956328 5