B cursus (incl. GH)

Als je de A cursus goed hebt afgesloten kun je jezelf aanmelden voor het vervolg. Je hond beheerst de basisoefeningen en in deze B cursus ga je een stapje verder. De oefeningen worden moeilijker, je kunt immers meer vragen van je hond
Je hond leert op afstand blijven liggen en zitten. Volgen, naast, staan, betasten en gebit laten zien, je gaat het je hond allemaal leren. Het apport vasthouden en eventueel terugbrengen is een belangrijk onderdeel, dat is samenwerken met je hond! Je zal ervaren dat door samen met je hond te spelen en te oefenen het contact steeds beter en daardoor leuker wordt. Voor verdere informatie zie ook het les boekje wat je kan vinden onderaan de pagina onder de kop Informatie > Cursus Boekjes
 
De praktijk oefeningen uit de A cursus komen terug, voerbaktraining, niet najagen van fietsers, dierenartsbezoek en het fietsen met je hond.

Tijdens deze cursus kun je deelnemen aan het landelijk examen Gehoorzame Hond (GH) van de Raad van Beheer. Rond de 6e les van de B-cursus vindt je op de website onder Laatste Nieuws het inschrijfformulier voor deelname aan het examen GH1 en tevens de datum en een verdere toelichting. Alle onderdelen van dit examen zijn gedurende de puppen- en A-cursus behandeld. Je instructeur zal je in je keuze omtrent deelname  adviseren.
Bij deelname aan het examen worden je 2 lessen aangeboden, waarin nog eens alle onderdelen van het examen worden doorgenomen.
Houdt er rekening mee, dat zowel de lessen als het examen tussen de 2,5-3 uur in beslag nemen.
Het GH-examen is een leuk praktijkexamen, bestaande uit onderdelen, die jij en je hond in het dagelijks leven nodig hebben om ontspannen en op sociale wijze in de drukke maatschappij prettig samen te leven.

De oefeningen van het GH- examen kun je vinden en uitprinten op de site van  de Raad van Beheer door te klikken op Gehoorzame Hond en dan vind je in de tekst : de diverse onderdelen en het  Reglement Gehoorzame Hond. Dit kun je uitprinten. 

Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden op welke dagen en tijden de lessen voor de B cursus gegeven worden.

De B cursus wordt twee keer per jaar in onze club te Hilversum gegeven: Seizoen 1 begint rond eind januari en Seizoen 2 rond eind augustus.

Sluitingsdata aanmelding:  rond mid december voor Seizoen 1 en rond mid juni voor Seizoen 2, de preciese datum wordt tzt bekend gemaakt.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.