Agility (Behendigheid)

Heb je het certificaat GH1 (Gehoorzame Hond) en/of het B diploma, dan mag je meedoen aan Agility (Behendigheids) cursussen. Agility is fun, voor jou en je hond. Hierbij leer je om je hond op de juiste wijze een parcours af te laten leggen. Dat parcours bestaat o.a. uit hoogtesprongen, schutting, kattenloop, band en paaltjes. Doordat je zelf met je hond mee rent, blijven jullie beiden in top conditie! Je kan agility cursussen volgen op verschillende niveaus.

De beginnerscursus heet bij ons de agility-1 cursus. Na de agility-1 cursus kun je doorstromen naar de agility-2 cursus. Deze cursussen worden afgesloten met examens, die voor de deelnemers spannend zijn en door de toeschouwers met enthousiasme worden bijgewoond.  Als je de agility-2 cursus succesvol afrondt ben je klaar voor de wedstrijd/recreatiecursus.

Voor verdere informatie zie ook het cursus boekje onderaan de pagina en onder de kop Informatie > Cursus Boekjes

Het spreekt voor zich dat een klein hondje, zoals bijv. het vlinderhondje,  minder hoog kan springen dan een grote Belgische Herder. De hindernissen staan voor deze honden dan ook op verschillende hoogtes. Het is daarvoor belangrijk dat je de schofthoogte van je hond aan onze behendigheidsadministratie doorgeeft.
Er zijn drie klassen:
1. small: voor hondjes tot 35 cm
2. medium: voor honden vanaf 35 tot 43 cm
3. large: voor  honden vanaf 43 cm

Heb je helemaal de smaak te pakken dan kun je met je instructeur overleggen of je klaar bent voor behendigheidswedstrijden die ieder weekeinde door het hele land gehouden worden. Het is geweldig te zien hoe sommige combinaties tijdens een wedstrijd over het veld zoeven. Nog leuker is het natuurlijk als dat ook goed gaat. Op zo’n wedstrijd lopen een paar honderd combinaties die prettig gestoord zijn van behendigheid. Je leert veel, door te kijken en te praten met anderen. Keurmeesters kunnen verrassend leuke coursen bedenken. Op de club organiseren wij ieder jaar onze eigen onderlinge behendigheidswedstrijd. Kortom behendigheid is fun voor jou en je hond.

Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden wanneer de cursussen beginnen, wat de uiterste datum van inschrijving is en wanneer dan ook de betaling binnen moet zijn.

De behendigheid cursussen worden twee keer per jaar in onze club te Hilversum gegeven: Seizoen 1 begint meestal eind januari en Seizoen 2 eind augustus. Het cursus boekje vind je onder de tab Informatie>Cursus Boekjes.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.